مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت دانشگاه علوم پزشکی تبریز با همکاری سازمانهای مردم نهاد و اکسترن های گروه پزشکی اجتماعی دانشکده پزشکی تبریز کمپین توزیع ماسک و آموزش تولید ماسک، در روستای دیزج لیلی خانی برگزار نمود.
به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت دانشگاه علوم پزشکی تبریز، روز پنجشنبه 26 تیر ماه 1399، کمپین دانشجویی توسط اکسترن های گروه پزشکی اجتماعی دانشکده پزشکی تبریز با هدف آگاه سازی جامعه و توزیع ماسک و آموزش تولید ماسک با همکاری سازمانهای مردم نهاد، در روستای دیزج لیلی خانی برگزار شد.
در این برنامه، کارآموزان گروه پزشکی اجتماعی، با همکاری بهورز محترم، پس از نیاز سنجی در سطح روستا متوجه استفاده کم از ماسک به دلیل برخی محدویت های مادی شدند که در این راستا به دنبال رایزنی با شورای روستا، طی هماهنگی با سازمانهای مردم نهاد، ماسک تهیه شد و سازمانهای مردم نهاد همکاری با آموزش دوخت ماسک به خانم های روستایی را پذیرفتند. همزمان دانشجویان پزشکی پیام ها و فیلم های آموزشی تهیه کردند وکمپینی یک روزه جهت آموزش و توزیع ماسک در محوطه خانه بهداشت روستای دیزج لیلی خانی برگزار گردید.
دکتر علیزاده، مدیر گروه پزشکی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی تبریز و رییس مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت (SDH)، در این آیین، همدلی با اقشار آسیب پذیر و گسترش آموزش و آگاهی در پیشبرد اهداف مبارزه با کرونا و ارتقای سطح سلامت بین این اقشار را حائز اهمیت قلمداد نمود و اظهار داشت: آموزش در زمینه پیشگیری از بیماری با استفاده از ماسک، رعایت فاصله فیزیکی و شستن صحبح دستها و عدم شرکت در تجمع ها از مهم ترین راهکارهای کنترل بیماری است که نیازمند آموزش وسیع در سطح جامعه است.
دکتر مهستی علیزاده ، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تبریز در ادامه با اشاره به بررسی های میدانی وضعیت سلامت و مؤلفه های آن در روستای دیزج لیلی خانی توسط دانشجویان گروه پزشکی اجتماعی دانشگاه تبریز اذعان داشت: نداشتن قدرت مالی برای خرید ماسک، احساس شرم از استفاده از ماسک، دسترسی سخت به ماسک به عنوان دلایل اصلی عدم استفاده از ماسک نتیجه گیری شد که با همت دانشجویان و رایزنی با سازمانهای مردم نهاد مانند انجمن سبز اندیشان تبریز و حمتاک، تعداد هزار عدد ماسک تهیه و در بین مردم روستا توزیع شد.
وی همچنین از هماهنگی لازم با شورای روستا و بخصوص بهورزان ورییس مرکز بهداشت باسمنج و اقدامات آموزش دوخت ماسک ارزان قیمت به زنان دواطلب روستا به منظور توزیع مستمر ماسک نیز خبر داد و تصریح کرد با کنترل کامل تجمع و رعایت پروتکل های بهداشتی, آموزش های ویژه خود مراقبتی و سه اصل اساسی استفاده از ماسک، شستشوی مکرر دست ها و فاصله گذاری اجتماعی نیز آموزش داده شد.
رئیس مرکز تحقیقات SDH خاطرنشان کرد: این قبیل طرح ها, در سایه ی حمایت خیرین و سازمان های مردم نهاد و سازمانهای دولتی و مردم، موفق تر و پایدارتر خواهد بود و در این روزهای سخت که فرسودگی بر تن کادر درمان روز به روز بیشتر می شود، انگیزه دانشجویان وجوانان این مرز و بوم را دو چندان و قدمهایشان را استوارتر می کند.